VÄLKOMMEN TILL PERIOD 10

12 dec 2022 - 8 jan 2023

7A9A6607 (kopia)

TRÄNING PÅ SNÖ

Många har möjlighet att åka skidor på hemmaplan just nu, så vi startar med skidåkning i programmet redan nu (inte efter nyår som vi brukar).

Ta det försiktigt första dagarna på snö, åtminstone med intervaller som involverar diagonalåkning. Om du enbart stakar behöver du inte vara lika försiktig, även om rullskidåkning och stakmaskin aldrig blir samma sak som att åka på snö. 

Har du inte tillgång till snö så försök ersätta så många skidpass som möjligt med rullskidåkning. Åker du inte det så sikta på stakmaskin och skidgång.

Första veckorna är det lite blandat, men under januari och februari kan du räkna med en stor andel skidåkning. I takt med vintersäsongens intåg går sedan antalet styrkepass och löppass ned.

I december och fram till slutet av januari är det fokus på kortare intervaller, för att få upp fart och flås. I slutet av januari samt i februari blir det fokus på längre intervaller och halvhårda pass som förberedelse inför långlopp i fäders spår, där du kommer att åka halvhårt under en lång period.

Utmaningen denna period blir att göra någon liten teknikövning varje pass. Testet är “Wickströms stakmaskinslopp” på en timme. Adeptmästerapet på 10 km skejt individuell start dyker också upp (nyhet). AM 21 km klassiskt masstart kommer i perioden efter denna.

Lycka till med träningen hälsar Erik och Erik

Bilden ovan är från ett av Idrelägren.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

Vi pratar om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Som adept har du 15 procent rabatt på hela sortimentet hos Ledx Lights.

Använd rabattkoden “wickström222315” på Ledx hemsida. Tips: Modellen Snok är en riktig höjdare!

Alla våra partners finns att läsa om här.

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.