VÄLKOMMEN TILL PERIOD 10

13 dec 2021 - 9 jan 2022

P1100823 (kopia)

ÖVERGÅNGEN TILL SNÖ

Många har möjlighet att åka skidor på hemmaplan just nu, så vi startar med skidåkning i programmet redan nu (inte efter nyår som vi brukar).

Ta det försiktigt första dagarna på snö, åtminstone med intervaller som involverar diagonalåkning. Om du enbart stakar behöver du inte vara lika försiktig, även om rullskidåkning och stakmaskin aldrig blir samma sak som att åka på snö. 

Har du inte tillgång till snö så försök ersätta så många skidpass som möjligt med rullskidåkning. Åker du inte det så sikta på stakmaskin och skidgång.

Första veckorna är det lite blandat, men under januari och februari kan du räkna med en stor andel skidåkning. I takt med vintersäsongens intåg går sedan antalet styrkepass och löppass ned.

I december och fram till slutet av januari är det fokus på kortare intervaller, för att få upp fart och flås. I slutet av januari samt i februari blir det fokus på längre intervaller och halvhårda pass som förberedelse inför långlopp i fäders spår, där du kommer att åka halvhårt under en lång period.

Utmaningen denna period blir att göra någon liten teknikövningar varje pass. Testet är “Wickströms stakmaskinslopp” på en timme. Adeptmästerapet på 10 km skejt individuell start dyker också upp (nyhet). AM 21 km klassiskt masstart kommer i perioden efter denna.

Lycka till med träningen hälsar Erik och Erik

Bilden är från Wickström Coaching-lägret i Idre 2-5 dec 2021.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här direkt eller ladda ner appen.

Ditt träningsprogram hittar du här

Välkommen att ladda ner och hämta ditt träningsprogram här. När du klickar på din grupp här kommer du dirigeras om till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer denna PERIOD

Vi har många hundra filmer i vårt galleri och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period. Du hittar samtliga filmer i vårt filmrum.

MÅNADENS PARTNER

Som adept har du 25 procent rabatt på Hestra skidultra i Borås. Använd koden “adept”.

Läs mer och anmäl dig här.

Vill du bilda ett stafettlag med namn Wickström Coaching med andra adepter? Hör av till Erik och Erik så bjuder vi på anmälningsavgiften.

Om MÅNADSSIDORNA PÅ wickström coachinG

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny period behöver du bara komma till periodens “månadsida” som är fylld med nytt innehåll. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.