VÄLKOMMEN TILL PERIOD 11

10 jan - 6 feb 2022

Wickstrom Coaching Idre Fredag-90 (kopia)

FÅ FART PÅ SKIDORNA

God fortsättning på det nya året! Det finns både ekologisk snö och konstsnö på många håll i landet.

Nu blir det mindre styrka, löpning och stakmaskin till förmån för skidträning. Fram till slutet av januari blir det en del korta intervaller, för att sedan skifta mot längre och “lugnare” intervaller. Detta för att jobba upp en bra fart och träna syreupptaget nu, för att att sedan bli effektiv i mer långloppsliknande intensitet när det närmar sig Vasaloppets vintervecka.

Tänk på att korta och flåsiga intervaller inte behöver betyda att du plockar ut det allra sista varje gång. Detta är extra noga att tänka på om du lägger skidintervallerna på stakmaskin (några tenderar att ibland köra lite väl hårt på stakmaskinen oavsett intervallpass).

Mängden kommer överlag att vara ganska hög. Du får bra effekt av att lägga många timmar på snö i januari och februari.

En höjdpunkt i perioden blir adeptmästerskapet 21 km i klassisk stil 10-16 jan. Hoppas det ska vara uppskattat. Rapportera in tid via länk på hemsidan. Vi kommer också ha ett virtuellt ”eftersnack” följande vecka. Kul att så många var med på AM i skejt!

Temaveckan blir mängd. Dock ingen temavecka för Nordenskiöldsloppetsprogrammet som istället får 2 st 6 h-pass, vilket de även får i nästa period.

Lycka till med träningen hälsar Erik och Erik

Bilden ovan är från ett av våra läger på Idre Fjäll.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här direkt eller ladda ner appen.

Ditt träningsprogram hittar du här

Välkommen att ladda ner och hämta ditt träningsprogram här. När du klickar på din grupp här kommer du dirigeras om till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer denna PERIOD

Vi har många hundra filmer i vårt galleri och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period. Du hittar samtliga filmer i vårt filmrum.  

MÅNADENS PARTNER

Adepter har rabatt på slangbälten, midjeväskor, handskar etc hos Coxa Carry.

Med koden “adept” får du 25 procent rabatt i hela webbshoppen. Just slangbältet WR1 är ett signum för Coxa. Det är många som ser deras slangbälte som det bästa på marknaden. Det är definitivt en produkt du bör ha om du vill komma till Mora extra snabbt.

Under 2021 kom nya WR1 som är 167 gram lättare än den tidigare versionen. Extra plus till den här modellen är att den har en blinkande lampa bak som går att ladda med USB. Bra för säkerheten vid rullskidåkning. Den går också ta bort för att spara några gram när det är dags för race.Coxa Carry WR1

Om MÅNADSSIDORNA PÅ wickström coachinG

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny period behöver du bara komma till periodens “månadsida” som är fylld med nytt innehåll. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.