VÄLKOMMEN TILL PERIOD 3

30 maj - 26 juni 2022

image_50370049

Att höja golvet

Den tredje perioden är starten på en sektion med tre grundperioder. Överlag drar vi ner lite grann på den allra mest högintensiva träningen, som kanske vissa har varit ovan vid. Nu är det dags på på allvar lägga en stabil aerob grund som vi sedan ska utgå från för att kunna genomföra höstens träning med mer högintensiva inslag. 

Målet är att bli effektiv inom olika träningszoner. Vi ska höja golvet, alltså bli bra på att ta oss fram hyfsat fort med hyfsat låg puls.

Använd gärna pulsklocka om du är ovan vid att träna med varierande intensitet. Se procentsatserna som står i schemat som riktmärken eftersom vi har alla olika pulsprofiler. Håll lägre puls på de lugna passen jämfört med vad du gör i ett långlopp, men ta det samtidigt inte för lugnt (ja, ibland kan lugna pass gå för långsamt). För er som testat er på labb är den s k aeroba (inte anaeroba) ett bra riktmärke när det står 70-80 procent på passen.

Temaveckan för perioden blir högintensiv träning (inkl ett nytt stakmaskinspass), i övrigt max ett riktigt högintensivt pass per vecka. Utmaningarna i perioden är Midsommarvasan (för rullskidgrupperna) och vertikala kilometern. Glöm förresten inte att skriva in årsbästatiden på 5000 m SkiErg för dig som använder ErgZone. Då ser du våra rikttider på passen.

Pilatesträningen: Genomför den gärna även om det “inte känns som träning”. Det är inte bara en investering till dig själv som skidåkare, det kan också hjälpa din långsiktiga hälsa. Är du mer sugen på Pilatesträning finns det ett helt pass på 33 minuter i filmrummet.

Bilden: Från Bollekollen mellan Göteborg och Borås där ett gäng adepter sprang vertikala kilometern förra året.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här direkt eller ladda ner appen.

träningsprogram

När du klickar på din grupp här kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt galleri och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period. Du hittar samtliga filmer i vårt filmrum.

PERIODENS PARTNER - startklar

Du som är adept i Wickström Coaching 10 % rabatt på dessa fyra försäkringar från Startklar:

– Startklar, Startklar Plus, Startklar Classic, Startklar Classic Plus

Läs mer här.

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.