VÄLKOMMEN TILL PERIOD 3

3-30 maj 2021

IMG_9284

ATT HÖJA GOLVET

Den tredje perioden är starten på en sektion med tre grundperioder. Överlag drar vi ner lite grann på den allra mest högintensiva träningen, som kanske vissa har varit ovan vid. Nu är det dags på på allvar lägga en stabil aerob grund som vi sedan ska utgå från. Målet är att bli effektiv inom olika träningszoner. Vi ska höja golvet, alltså bli bra på att ta oss fram hyfsat fort med hyfsat låg puls.

Använd gärna pulsklocka om du är ovan vid att träna med varierande intensitet. Se procentsatserna som står i schemat som riktmärken eftersom vi har alla olika pulsprofiler. Håll lägre puls på de lugna passen jämfört med vad du gör i ett långlopp, men ta det samtidigt inte för lugnt (ja, ibland kan lugna pass gå för långsamt). För er som testat er på labb är den s k aeroba (inte anaeroba) ett bra riktmärke när det står 70-80 procent på passen.

Temaveckan för perioden blir högintensiv träning (inkl ett 5000 m-test på stakmaskin) för att testa på det, i övrigt max ett riktigt högintensivt pass per vecka. Utmaningarna i perioden Midsommarvasan (för rullskidgrupperna) och vertikala kilometern.

Pilatesträning kommer tillsammans med några av styrkepassen. Genomför den även om det “inte känns som träning”. Det är inte bara en investering till dig själv som skidåkare, det hjälper också din långsiktiga hälsa. 

Lycka till med träningen!

Hälsningar Erik och Erik

PS: Glöm inte att anmäla dig till våra snöläger i Idre i november/december!

Om MÅNADSSIDORNA PÅ wickström coachinG

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny period behöver du bara komma till periodens “månadsida” som är fylld med nytt innehåll varje period. Sluka allt på en gång eller dela upp det. Ingen stress, tänk på att ny information och lärande tar tid så kom gärna tillbaka hit då och då och titta, läs eller lyssna.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast förklarar vi programmen, förklarar och fördjupar. Vi tar ibland upp frågor och försöker brodera ut den röda tråden. Lyssna här direkt eller ladda ner. Du kan också följa podden på Soundcloud om har laddat ner appen.

Ditt träningsprogram hittar du här

Välkommen att ladda ner och hämta ditt träningsprogram här. När du klickar på din grupp här kommer du dirigeras om till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer denna PERIOD

Här hittar du månadens urval av  filmer. Vi har över 100 filmer i vårt galleri och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje månad av vikt. Ta gärna för vana att titta på filmerna vi väljer ut och se det som en del av Wickström Coachings helhetsupplevelse. Du hittar samtliga filmer i vårt filmrum.

Artiklar denna månad

Här hittar ni månadens urval av artiklar som är bra att läsa. Vi har över hundra artiklar som fylls på hela tiden och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje månad av vikt. Ta gärna för vana att läsa artiklarna vi väljer ut och se det som en del av Wickström Coachings helhetsupplevelse. 

MÅNADENS PARTNER

Staffanstaven är en stavdämpare som är en värdefull kugge för att undvika skador, t ex besvär med armbågar eller axlar. Den gör också åkningen mer behaglig och skidlik. Snön sällan är lika hård som asfalt så att åka med en dämpad stav gör att rullskidåkningen mer liknar skidåkning på snö.

Du som medlem i Wickström Coaching får 20 procent på allt i webbshoppen genom att skriva “Wickström20” som kommentar i kassan.