VÄLKOMMEN TILL PERIOD 5

25 juli - 21 aug 2022

20210828_103555

fortsatt sommarträning

Vi är inne i den tredje och sista delen av grundträningen, så det blir fortsatt många lugna pass (men kör inte för lugnt) samt halvhårda pass för att ha en fin och bred grund att stå på inför höstens träning. 

Det blir dock en del högintensiva pass (bl a backintervaller för rullskidgrupperna), även om den totala “intervalltiden” per vecka inte är superlång.

I den här perioden börjar skidgångsträningen lite försiktigt för de grupper som inte haft den tidigare. Det är en fin träningsform du kan läsa och se filmer om på sajten.

Det är fortsatt några pass “valfri träningsform” i vissa grupper. Det blir oavsett en stor variation mellan löpning, stakmaskin, skidgång, rullskidor och styrka.

Ingen stakmaskin i juli, men den är tillbaks med storm i augusti med bland annat ”FREKVENSVARIATIONEN”, som kanske är coachingens svåraste stakmaskinspass. Passen finns som vanligt inlagda i Wickström Coachingsgrupp på ErgZone för den som använder SkiErg med monitorn PM5.

”Behagliga formkollen stakmaskin” och ”Behagliga formkollen löpning” är tillbaka. Det gjorde vi i våras och det kommer även att göra en gång i höst.

Lycka till med träningen! /Erik och Erik

Bilden ovan är från Alliansloppet förra året, då jag oplanerat stötte på en del adepter som kört motionsloppet under min uppvärmning inför ”elitloppet”.
/Erik W

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här direkt eller ladda ner appen.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Som adept har du 20 procent rabatt skor från Hoka One One på therunningcompany.se.

ANVÄND KODEN “WCHOKA20”

Erik W säger: Jag har sprungit jättemycket i olika Hoka-modeller och jag har aldrig varit så skadefri som när jag använd dessa skor (dock ingen garanti för evigt löpande). REKOMMENDERAS! Några tips på modeller:

  • Trail med mycket dämpning: Speedgoat (hade bl a i Ultravasan 90). Alternativ: Tecton X, som jag ofta tränar med i skrivande stund.
  • Asfalt/grus med mycket dämpning: Clifton (den skon jag tränat mest i)
  • Asfalt/grus med ännu mer dämpning: Bondi (eller Bondi X som har en kolfiberplatta)
  • Tävlingssko för asfalt med mycket dämpning: Carbon X (hade bl a på mitt personbästa på 3000 m).
  • Tävlingssko för asfalt som är lite lättare än Carbon X (fortfarande väldämpad): Rocket X.

Hoka

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.