VÄLKOMMEN TILL PERIOD 5

26 JULI - 22 AUG 2021

Margit Nordin

FORTSATT SOMMARTRÄNING

Vi är inne i den tredje och sista delen av grundträningen, så det blir fortsatt många lugna pass (men kör inte för lugnt) samt halvhårda pass för att ha en fin och bred grund att stå på inför höstens träning. 

Det blir dock en del högintensiva pass, även om den totala “intervalltiden” per vecka inte är superlång.

I den här perioden börjar skidgångsträningen lite försiktigt för de grupper som inte haft den tidigare. Det är en fin träningsform du kan läsa och se filmer om på sajten. 

Det är fortsatt några pass “valfri träningsform” i vissa grupper. Det blir oavsett en stor variation mellan löpning, stakmaskin, skidgång, rullskidor och styrka.

Ingen stakmaskin i juli, men den är tillbaks med storm i augusti med både “FREKVENSVARIATIONEN” (kanske coachingens svåraste stakmaskinspass) och ”45 MIN I RAD”. Passen finns som vanligt inlagda i ErgZone för den som använder SkiErg med monitorn PM5.

Periodens utmaning: Margit Nordin memorial workout (hon föddes 10 aug 1897). Då är det 3 timmar med främst diagonalåkning (eller skidgång) som gäller. Detta delvis med anledning av vinterns Jubileumsvasan.

Lycka till med träningen! /Erik och Erik

Bilden är på Margit Nordin från Vasaloppets andra upplaga. Hon var den första kvinna att delta i Vasaloppet. Efter att hon åkt 1923 förbjöds kvinnor i Vasaloppet fram till 1981 då de åter var välkomna.

Om MÅNADSSIDORNA PÅ wickström coachinG

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny period behöver du bara komma till periodens “månadsida” som är fylld med nytt innehåll varje period. Sluka allt på en gång eller dela upp det. Ingen stress, tänk på att ny information och lärande tar tid så kom gärna tillbaka hit då och då och titta, läs eller lyssna.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast förklarar vi programmen, förklarar och fördjupar. Vi tar ibland upp frågor och försöker brodera ut den röda tråden. Lyssna här direkt eller ladda ner. Du kan också följa podden på Soundcloud.

Ditt träningsprogram hittar du här

Välkommen att ladda ner och hämta ditt träningsprogram här. När du klickar på din grupp här kommer du dirigeras om till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer denna PERIOD

Här hittar du månadens urval av  filmer. Vi har över hundra filmer i vårt galleri och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje månad av vikt. Ta gärna för vana att titta på filmerna vi väljer ut och se det som en del av Wickström Coachings helhetsupplevelse. Du hittar samtliga filmer i vårt filmrum.

Artiklar denna månad

Här hittar ni månadens urval av artiklar som är bra att läsa. Vi har över hundra artiklar som fylls på hela tiden och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje månad av vikt. Ta gärna för vana att läsa artiklarna vi väljer ut och se det som en del av Wickström Coachings helhetsupplevelse. 

MÅNADENS PARTNER

Alla adepter har 20 procent rabatt på skor från Hoka One One när ni handlar http://www.skistart.com

ANVÄND KODEN “HOKATRAIL20”

Erik säger:

– Jag har sprungit jättemycket i olika Hoka-modeller och jag har aldrig varit så skadefri som när jag använd dessa skor (dock ingen garanti för evigt löpande). REKOMMENDERAS!

NÅGRA AV ERIKS FAVORITER:

  • Trail med mycket dämpning (hade bl a i Ultravasan 90): Speedgoat
  • Asfalt/grus med mycket dämpning: Clifton (den skon jag tränat mest i) eller Napali (hade bl a på SM 100 km landsväg). 
  • Tävlingssko för asfalt med mycket dämpning: Carbon X (hade bl a på mitt personbästa på 3000 m).
  • Trail med lite dämpning: EVO Jawz (hade bl a på Rya Åsar Trail Run 11 km).