VÄLKOMMEN TILL PERIOD 7

19 sep - 16 okt 2022

7A9A5788 (kopia)

MER ÖVERKROPP

Nu ökar vi andelen överkroppsträning. Mer rullskidor i rullskidgrupperna och mer stakmaskin i grupperna utan rullskidträning.

Det blir maxpulstest på stakmaskin. Det ska bli spännande att se vad ni kommer upp i för puls jämfört med löpning och rullskidor.

Vi kommer att ha två stakmaskinspass där vi kör på i hyfsad fart även i ”vilan” mellan intervallerna, något som ibland kallas dynamiska intervaller. Vi hade även ett sådant pass i förra perioden. Det är ett fint sätt att simulera ett lopp och en bra väg att gå för att hålla hög puls över tid utan att det blir allt för jobbigt mentalt.

Temaveckan är högintensiv träning, där du kommer att få flåsa flera gånger. Blir det alltför tufft kan du sänka pulsen lite grann på något av passen. I den veckan ligger också ett testpass i 100 m stakmaskin samt dips och chins.

Som alltid så är kontinuiteten betydelsefull. Vila gärna eller ersätt med lättare pass om ni känner att någon vecka blir för tuff, för att undvika sjukdomar/skador.

Lycka till med träningen! /Erik och Erik

Bilden ovan är från AM 3000 m på Ryavallen i Borås, där vi var några som sprang samtidigt.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här direkt eller ladda ner appen.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Adepter i Wickström Coaching har 25 procent rabatt till Höstmaran, en löptävling där du springer 42 eller 21 km på ett 5 km-varv i skogen i Sjömarken utanför Borås. Erik Thiberg och Erik Wickström är arrangörer.

Läs mer och anmäl dig här. Använd rabattkoden “adept”.

Alla våra partners finns att läsa om här.

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.