VÄLKOMMEN TILL PERIOD 8

17 okt - 13 nov 2022

Skidome

Stakmaskinism och snökänning

N Nu kommer den sista riktigt tuffa perioden före vintern. Det blir ganska mycket träning och en hel del högintensivt. Samtidigt kan det vara mörkt, kallt, blött och grusigt på vägarna. Nu sätts motivationen på prov.

Man ska alltid vara försiktig med när man bränner sitt ”mentala krut”, men i denna period tycker jag man kan använda lite av det för att få en fin effekt av träningen in mot vintern.

Perioden efter denna blir lite lättare med aningen mindre träning.

3:e veckan kör vi säsongens sista test på 5000 m stakmaskin. Det utgör också adeptmästerskapen på den distansen. Det är också starten på temaveckan är stakmaskinsträning. 

Byt gärna ut rullskidpass mot stakmaskin, skidgång etc om underlaget är halt. Det är också okej att köra ett inomhuspass det är riktigt skitväder ute. Skäms inte för det. Vill du köra ett lugnt stakmaskinspass på 2 timmar där ”det händer saker” finns ”Mattes långa lugna” i ErgZone. Mejla om du är intresserad av det fast inte har ErgZone.

Periodens utmaning: Gör 20 utfallssteg (10 på varje ben) och 20 armhävningar (på fötterna eller knäna) efter varje pass.

Lycka till med träningen! /Erik och Erik

På bilden från förra årets träff i Skidome i november. Det blir repris 2 november i år.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här direkt eller ladda ner appen.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Du som medlem i Wickström Coaching får 15 procent rabatt på privatlektioner på skidor och rullskidor med Erik samt 15 procent rabatt på skidkurser i Borås.

Använd koden “WC-adept” i webbshoppen.

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.