VÄLKOMMEN TILL PERIOD 9

15 nov - 12 dec 2021

IMG_3542

Utmanande tid på året

Efter flera tuffa perioder kommer här några aningen lättare veckor. Det blir fortsatt rejält med träning, men lite färre timmar, lite färre högintensiva pass och lite färre rullskidpass för grupperna med rullskidträning.

Överlag kommer denna period förhoppningsvis kännas lättare mentalt. Du kan med gott samvete välja stakmaskin istället för rullskidåkning dagar med trist väder denna period.

Stakmaskinspassen med rikttider finns som vanligt inlagda i ErgZone, nu i lite bättre ordning. Där finns också en 2 h-variant av ”En ganska lugn stakmaskinstimme” för dig som kanske vill ersätta ett lugnt rullskidpass.

Stå över högintensiva pass när du känner dig sliten. Det kan du såklart alltid göra, men var extra noga med att inte köra för hårt fysiskt och mentalt dessa fyra veckor.

Alsgaard-pyramiden (en trubbig sådan) är tillbaka, det har tidigare varit ett uppskattat pass. Det blir också ett pass med några teknikövningar på rullskidor.

En höjdpunkt i perioden blir stakmaskinshalvmaran Niklas Bergh Memorial Race Virtual Edition.

Vi är 75 st som är i Idre antingen 18-21 nov eller 2-5 dec. För dig blir träningen såklart modifierad den veckan. Försök att prioritera att köra ett högintensivt pass i början av den veckan. Och ta det lugnt de första dagarna veckan efter.

Lycka till med träningen hälsar Erik och Erik

Bilden visar hur du kan köra SkiErg med ErgZone och iPad.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning, tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen.

Om du använder Chrome kanske inte avsnittet syns inbäddat nedanför. Klicka i så fall här.

Ditt träningsprogram hittar du här

Välkommen att ladda ner och hämta ditt träningsprogram här. När du klickar på din grupp här kommer du dirigeras om till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer denna PERIOD

Vi har många filmer i vårt galleri och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period. Du hittar samtliga filmer i vårt filmrum.

MÅNADENS PARTNER

Du som adept i Wickström Coaching får 15 procent rabatt på privatlektioner på skidor och rullskidor med Erik samt 15 procent rabatt på skidkurser i Borås. Se vinterns datum för kurser här.

Använd koden “adept” i webbshoppen.

Obs: Gäller ej läger arrangerade av någon annan där Erik är inhyrd som instruktör, som t ex lägret i Grövelsjön 27-30 jan 2022. Dit är ni för övrigt varmt välkomna. Det brukar alltid vara några adepter med.

Om MÅNADSSIDORNA PÅ wickström coachinG

Här har vi samlat det du behöver på en och samma sida. Inför varje ny period behöver du bara komma till periodens “månadsida” som är fylld med nytt innehåll. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.