PERIOD 7 - HÖSTTRÄNING DEL 2

18 sep - 15 okt 2023

Mer överkropp

Nu ökar vi andelen överkroppsträning. Mer rullskidor i rullskidgrupperna och mer stakmaskin i grupperna utan rullskidträning.

Vi kommer att ha två stakmaskinspass där vi kör på i hyfsad fart även i ”vilan” mellan intervallerna, något som ibland kallas dynamiska intervaller. Vi hade även ett sådant pass i förra perioden. Det är ett fint sätt att simulera ett lopp och en bra väg att gå för att hålla hög puls över tid utan att det blir allt för jobbigt mentalt.

Temaveckan är högintensiv träning, där du kommer att få flåsa flera gånger. Blir det alltför tufft kan du sänka pulsen lite grann på något av passen.

Som alltid så är kontinuiteten betydelsefull. Vila gärna eller ersätt med lättare pass om du känner att någon vecka blir för tuff, för att undvika sjukdomar/skador.

En höjdpunkt i perioden kommer redan i första vecka. Adeptmästerskap (AM) på stakmaskin i en timme!

Lycka till med träningen!
/Erik och Erik

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen. Periodens podd.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNERS

Adepter i Wickström Coaching har 25 procent rabatt till Höstmaran, en löptävling där du springer 10, 21 eller 42 km på ett 5 km-varv i skogen i Sjömarken utanför Borås. Läs mer och anmäl dig här: www.höstmaran.se Använd rabattkoden “adept”.

Höstmaran

 Adepter har 30 procent rabatt på årskort och 20 procent rabatt på dagsentréer i Skidome, som erbjuder skidåkning inomhus i Göteborg. Uppge att du är adept vid receptionen.

Skidome

 Alla våra partners finns att läsa om här.