PERIOD 3 - GRUNDTRÄNING DEL 1

29 maj - 23 juli 2023

ATT HÖJA GOLVET

Den tredje perioden är starten på en sektion med tre grundperioder. Överlag drar vi ner lite grann på den allra mest högintensiva träningen, som kanske vissa har varit ovan vid.

Nu är det dags på på allvar lägga en stabil aerob grund som vi sedan ska utgå från för att kunna genomföra höstens träning med mer högintensiva inslag. Målet är att bli effektiv inom olika träningszoner. Vi ska höja golvet, alltså bli bra på att ta oss fram hyfsat fort med hyfsat låg puls.

Använd gärna pulsklocka om du är ovan vid att träna med varierande intensitet. Se procentsatserna som står i schemat mest som riktmärken eftersom vi har alla olika pulsprofiler. Håll lägre puls på de lugna passen jämfört med vad du gör i ett långlopp, men ta det samtidigt inte för lugnt (ja, ibland kan lugna pass gå för långsamt). För er som testat er på labb är den s k aeroba (inte anaeroba) ett bra riktmärke när det står 70-80 procent på passen.

I övrigt ofta ett riktigt högintensivt pass per vecka. Utmaningarna i perioden är vertikala kilometern och Midsommarvasan (för rullskidgrupperna).

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen. Periodens podd.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

För dig som är adept i Wickström Coaching erbjuder Umara dig 15 % rabatt på deras sortiment av sportdryck, bars, geler etc när du handlar online på www.umarasports.com

Din kod är: 23wickström15V

Alla våra partners finns att läsa om här.

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.