PERIOD 4 - GRUNDTRÄNING DEL 2

26 juni - 23 juli 2023

SEMESTERTRÄNING

Vi fortsätter med att försöka ”höja golvet” i denna andra del av tre i grundperioder, genom att fokusera på att bli effektiva i de lägre och halvhårda intensitetszonerna. Det betyder inte att vi utesluter tuffa intervallpass, men de är inte så frekventa som de kommer bli i perioder i höst. Vi väntar också med de hårda långpassen som t ex Fall of the 13. Detta för att lägga en så bra grund som möjligt först. 

Temaveckan blir mängd, eftersom många har mer tid över för träning på semestern. Det blir överlag ganska mycket träning denna period.

Grupperna utan rullskidträning har fått ett nytt långpass med stavar i handen och tyngd på ryggen. Övriga grupper drar igång skidgångsträningen efter sommaren. 

Gruppen för Nordenskiöldsloppet har sitt första jättelånga pass denna period  (4-6 timmar). Jättekul att ca 15 adepter anmälde sig till detta 22 mil långa när anmälan öppnade i veckan!

Förutom för grupperna utan rullskidåkning blir det bara två pass på stakmaskin i perioden, eftersom många har sämre tillgång till stakmaskin mitt i sommaren.

De högintensiva passen denna period utgörs primärt av maxpulstester i stakmaskin, löpning och rullskidor.

Ha en skön sommar och lycka till med träningen! /Erik och Erik

PS: Anmäl er gärna till rullskidloppet Alliansloppet i Trollhättan! Vi har rabatt på anmälningsavgiften och Wickström Coaching kommer att ha en egen langningsstation.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Alliansloppet avgörs i augusti varje år och är världens största rullskidlopp. Det finns tre distanser att välja på: 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik.

Alliansloppet startades 2007 och loppet har sedan dess utvecklats till en folkfest för motionären såväl som för eliten. Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är enkel med avseende på utförsbackar vilket gör loppet aktuellt för alla som gillar skidåkning.

Du som medlem i Wickström Coaching får 20 procent rabatt på anmälningsavgiften till loppet 2023 med rabattkoden “WC2023”.

Alla våra partners finns att läsa om här.

Alliansloppet motion 2022. Foto: Alliansloppet.

Om COACHPERIODERNAS SIDOR

Inför varje ny fyraveckorsperiod är coachperiodens sida fylld med nytt innehåll och förslag på filmer och artiklar. Sluka allt på en gång eller dela upp det och kom tillbaka för att läsa, lyssna och titta igen.