Period 6 - Höstträning del 1

21 aug - 17 sep 2023

STARTSKOTTET FÖR MER POLARISERAD TRÄNING

Nu är det dags för en ny fas i träningsåret. I höstens första träningsperiod blir det mer polariserad träning och nu börjar också så smått de hårda långpassen, i form av Fall of the 13 sista veckan.

Tidigare handlade det om att höja golvet, nu är det en lite större andel hårdare intervaller i kombination med aningen lugnare lugna pass. Du kommer inte märka någon större skillnad vid första anblick, men generellt ska du försöka ta det tillräckligt lugnt på de lugna passen för att verkligen kunna få upp pulsen på intervallpassen. Nu ska vi jobba ännu mer med flåset.

Bland periodens pass märks bland annat AM 3000 m löp och testlopp 5000 m stakmaskin. Relativt korta, men klart pulshöjande insatser. Vi får också känna på “dynamiska” intervaller på stakmaskin och på Thibergs favoritintervaller på rullskidorna.

Temaveckan är styrketräning, där det bjuds både på rena styrkepass och styrketräning “i fält”. Apropå styrketräning introducerar vi nu också för första gången mer specifik excentrisk styrketräning i programmen.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen. Periodens podd.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Denna period har vi två utvalda partners.

  • Du har 20 procent rabatt på sportglasögon från Tripoint med koden “wc2023”.
  • Du har 15 procent rabatt på anmälningsavgiften till Nordenskiöldsloppet med koden “ WC2024”.

Alla våra partners finns att läsa om här.