PERIOD 8 - HÖSTTRÄNING del 3

16 okt - 12 nov 2023

Stakmaskinism och snökänning

Nu kommer den sista riktigt tuffa perioden före vintern. Det blir ganska mycket träning och en hel del högintensivt. Samtidigt kan det vara mörkt, kallt, blött och grusigt på vägarna. Nu sätts motivationen på prov.

Man ska alltid vara försiktig med att bränna sitt ”mentala krut”, men i denna period tycker jag man kan använda lite av det för att få en fin effekt av träningen in mot vintern.

Perioden efter denna blir lite lättare med aningen mindre träning.

2:a veckan kör vi säsongens sista test på 5000 m stakmaskin. Det är också starten på temaveckan som är stakmaskinsträning. 

Byt gärna ut rullskidpass mot stakmaskin, skidgång etc om underlaget är halt. Det är också okej att köra ett inomhuspass när det är skitväder ute. Skäms inte för det. Vill du köra ett lugnt stakmaskinspass på 2 timmar där ”det händer saker” finns bl a ”Mattes långa lugna” i ErgZone. Mejla om du är intresserad av det fast inte har ErgZone.

Lycka till med träningen! /Erik och Erik

På bilden från förra årets träff i Skidome i november. Det blir repris 1 november i år.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen. Periodens podd.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Som adept i Wickström Coaching får du 15 procent rabatt på privatlektioner på skidor och rullskidor med Erik W samt 15 procent rabatt på skidkurser i Borås.

Använd koden “WC-adept” i webbshoppen.

Alla våra partners finns att läsa om här.