PERIOD 5 - grundträning del 3

24 juli - 20 augusti

fortsatt sommarträning

Vi är inne i den tredje och sista delen av grundträningen, så det blir fortsatt många lugna pass (men kör inte för lugnt) samt halvhårda pass för att ha en fin och bred grund att stå på inför höstens träning. 

Det blir dock en del högintensiva pass (bl a backintervaller för rullskidgrupperna), även om den totala “intervalltiden” per vecka inte är superlång.

I den här perioden börjar skidgångsträningen lite försiktigt för de grupper som inte haft den tidigare. Det är en fin träningsform du kan läsa och se filmer om på sajten.

Det är fortfarande några pass “valfri träningsform” i vissa grupper. Det är överlag en fortsatt ganska stor variation mellan löpning, stakmaskin, skidgång, rullskidor och styrka. Längre in på hösten blir träningen mer specifikt skidinriktad.

Stakmaskinspassen får alltid några veckors sommarlov (förutom för grupperna utan rullskidsträning), men den träningen kommer tillbaka med storm i augusti med bland annat Seedningsloppet på stakmaskin och ”FREKVENSVARIATIONEN”, som kanske är coachingens svåraste och tuffaste stakmaskinspass.

Lycka till med träningen! /Erik och Erik

Bilden ovan är från träningsdagen vi hade i Båstad 8 juli.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen. Periodens podd finns här.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Alla Wickström Coachings adepter har högsta årsbonus på sina inköp på sportaffären Alewalds i våra butiker (Stockholm och Uppsala) och på webben. I korthet innebär detta 10 % årsbonus för ordinarie varor med några få undantag som framgår av medlemsvillkoren på Alewalds hemsida.

Kontakta info@alewalds.se för att registrera dig eller om du har några frågor kring erbjudandet.

Alla våra partners finns att läsa om här.