Så funkar Wickström Coaching

For English version, see below.

Wickström Coaching av ett medlemskap där får ett login till denna sajt där det öppnar sig en värld av kunskap och inspiration som syftar till att göra din skidträning bättre och roligare. Detta ingår:

 • Träningsprogram var fjärde vecka för olika grupper för olika lopp.
 • Instruktionsfilmer om träning, teknik, prylar, valla, inspiration m.m. Uppdateras kontinuerligt.
 • Artiklar och bilder för bästa möjliga instruktion. Uppdateras kontinuerligt.
 • Podcast att lyssna på om kommande träningsperiod. Ny pod varje fyraveckorsperiod.
 • Läger och träningsdagar till förmånliga priser exklusivt för adepter.
 • Förmåner från våra utvalda partners. Rabatter och annat nyttigt.
 • Möjlighet att köpa snygga tränings- och tävlingskläder till bra pris.
 • Sluten Facebookgrupp för våra adepter för att sporra varandra.
 • En härlig känsla av ett sammanhang och vetskap av att man gör rätt i träningen!

Hur funkar träningsprogrammen?

– Eftersom Vasaloppet är det största målet för de flesta skidmotionärer i Sverige utgår programmen från Vasaloppets vintervecka. Märker vi att många har andra mål kommer vi att göra anpassningar.

P1090241Varje träningsperiod är fyra veckor lång och några dagar innan varje ny period så får du ett mail om att de fyra veckorna finns att ladda ned från vår medlemssajt. Samtidigt finns det en aktuell pod att lyssna på som förklarar med vilken tanke perioden är upplagd samt ger övergripande tips och råd. Varje vecka har ett antal träningspass beskrivna och förklarade. Du bestämmer själv över din egen vecka och med hänsyn till din övergripande vardag så väljer du själv vilka dagar som passar bäst att träna.

Träningsformerna är skidåkning, stakmaskin, löpning, skidgång, styrketräning, cykel, rullskidor samt vissa inslag av ”valfria träningsformer”. Eftersom långt ifrån alla som åker skidor vill, vågar eller har möjlighet att träna rullskidor finns träningsprogram helt utan inslag av den träningsformen. Vi är väl medvetna om att snötillgången varierar i landet och i texter och poddar kommer vi att berätta hur du tar hänsyn till det i din träning.

P1120203Träningspassens intensitet är beskrivna både som upplevd ansträngning och i procent av maxpuls, för de som använder pulsklocka. Vi kommer förklara de olika intensitetszonerna noggrant i text och i poddar till träningsprogrammen. Det viktigaste är att du får en tydlig skillnad i ansträngningsnivå mellan passen.

Om det är något som är oklart kring själva träningsschemat så kan du maila oss. Däremot ingår inte personlig träningsanalys, personlig feedback eller feedback på hur just du ska lägga upp din vecka.

Alla träningsprogram följer en röd tråd med olika faser under året fram till Vasaloppets vintervecka.

P1090270Hur ska jag börja?

Skillnaden mellan att hoppa på vårt program i april och september är att du genom en tidig start får en längre och mer sammanhängande period av den förberedande träningen. Du får också den motivationsboost du behöver för att hålla uppe träningen hela året.

Du förbinder dig och betalar för tolv veckor i stöten, alltså tre träningsperioder á fyra veckor. Vi har en generell programstart 1 april, men du kan välja att hoppa på när du vill.

Hur vet jag vilket schema jag ska välja?

– De olika programmen finns tydligt beskriva här under rubriken ”Så hittar du rätt träningsgrupp” i fliken ”Om Coachingen”. Det är framförallt din ambition som avgör vilket program du ska välja och vi har scheman både för dig som vill klara av din första Tjejvasa eller Kortvasa och för dig stakar hela Vasaloppet med höga mål. Vi har haft hela spannet från de som inte klarat “repet” i Vasaloppet till de som siktar på att kvala in i elitledet. Din ambition och hur mycket tid du är villig att lägga på träningen fram till ditt mål avgör vilket program du väljer. Vi är medvetna om att nästan alla har jobb, studier, familj, relationer, hus eller andra engagemang att ta hänsyn till. Livspusslet!

P1110610Vi är fast förankrade i övertygelsen att längdskidåkning ska vara en positiv upplevelse som inte adderar negativ stress och känslan av otillräcklighet av att inte hinna med. Nyckelorden för oss är kontinuitet, hälsa, helhet och mervärde.

En satsning på att köra ett lopp i Vasaloppsveckan ska förbättra både hälsa och livskvalitet och ge mervärden till hela familjen. Därför kan det vara bättre att sätta ribban en aning lägre när det gäller hur mycket tid du är beredd att lägga på sin skidträning. Man ska komma ihåg att det i regel är en stor skillnad mellan vad man vill eller önskar och vad man bör och borde.

Ett bra tips för dig som funderar mellan två program är att alltid ska ta det med minst mängd. Skulle du få tid över till träning kan du lägga in ett extra långpass i lugn takt, förlänga ett par uppvärmningar samt köra några fler intervaller vid vissa pass (obs, ej hårdare intervaller).

Den mentala fördelen att känna att man klarar och hinner med ett program är jättestor, jämfört med att ha dåligt samvete av att fixa inte ett för tufft program. Detta är värt mer än många tror.

Du kan utan problem ändra målsättning eller träningsschema längs vägen. Hör bara av dig!

Använd friskvårdsbidraget
Det går att använda friskvårdsbidraget i Wickström Coaching. Vi är anslutna till ePassi, Wellnet och Benify. Du kan också använda det vanliga kvittot du får för att få ut pengar på ditt friskvårdsbidrag.

 

wellnet_graytag

BenifySupplierStickerNEW2

In English
As a member, you choose between training programs in classic (with or without rollerskiing), skate or double poling depending on your goal (the coaching is not individual). They include 2-5 or 4-8 or 7-12 hours per week of training. You get a new schedule every 4 weeks.

This is a list of what is included:

– Training program every four weeks with different groups for different races (two of the programs are in English)
– Articles and photos.
– Podcast to listen to before each new training period.
– Over hundred instructional videos about training, technique, gadgets etc
– Discounts from partners.
– Camps and training days to reduced prices exclusively for members.
– A wonderful feeling of that you are doing the right thing in training!
– Closed Facebook group for members to encourage each other, ask questions, find new training friends and share experiences.
– Opportunity to buy stylish training clothes at a good price.
– Strava group for members.
– Group in the app ErgZone with pre-programmed SkiErg workouts that can be found in the training programs.
– Races and challenges within the coaching such as the Midsommarvasan, the vertical kilometer and Wickström Coaching championships in several disciplines.

You pay either 4, 8 or 12 weeks at the time. The price is 899 SEK per 4 weeks. You can also pay a whole year at the samt time at a discounted price.

3 reaktioner till “Så funkar Wickström Coaching

 1. Alla träningsprogram följer en röd tråd med olika faser under året från till Vasaloppets vintervecka.
  Ska det inte vara fram till Vasaloppet………

Kommentera gärna!