PERIOD 9
HÄMTA HEM

13 NOV - 10 DEC 2023

UTMANANDE TID PÅ ÅRET

Efter flera tuffa perioder kommer här några aningen lättare veckor. Det blir fortsatt rejält med träning, men lite färre timmar, lite färre högintensiva pass och lite färre rullskidpass för grupperna med rullskidträning. Och nordenskiöldsloppsgruppen får en period utan sitt långpass på 4-6 timmar.

Överlag kommer denna period förhoppningsvis kännas lättare mentalt. Du kan med gott samvete välja stakmaskin istället för rullskidåkning dagar med halka eller trist väder. Det finns nu fler lugna långpass att hitta i ErgZone än tidigare. De är också märkta med en “label” som heter “Lugnt pass”, som ska göra de lättare att hitta.

Stå över högintensiva pass när du känner dig sliten. Det kan du såklart alltid göra, men var extra noga med att inte köra för hårt fysiskt och mentalt dessa fyra veckor. Vi ska spara lite på vårt mentala krut.

En höjdpunkt i perioden blir stakmaskinshalvmaran Niklas Bergh Memorial Race Virtual Edition.

Vi är ca 60 st som är i Idre antingen 16-19 nov eller 30 nov – 3 dec. Förutsättningarna ser fantastiska ut med både natursnö och konstsnö. För dig blir träningen modifierad den veckan. Försök att köra ett högintensivt pass i början av den veckan. Och ta det lugnt de första dagarna veckan efter.

  • Wickström Coaching har blivit partner till långloppscupen, vilket gör att vi nu genom koden “WC2024” har 15 procent rabatt på anmälningsavgiften Craft Ski Marathon, Moraloppet, Moraloppet Hill Climb, Billingens Långlopp, Bessemerloppet och Lofsdalen Epic.

Lycka till med träningen hälsar Erik och Erik

Bilden ovan är från ett tidigare läger i Idre.

Produkter från butiken

PODCAST TILL DENNA PERIOD

I periodens podcast pratar vi om de kommande fyra veckornas träning och tar upp andra delar av coachingen samt har ett tema kring träning. Lyssna här eller ladda ner appen. Periodens podd.

träningsprogram

När du klickar på din grupp kommer du till en ny sida där du kan ladda ner ditt program. 

Filmer

Vi har många filmer i vårt filmrum och därför har vi valt att presentera ett fåtal varje period.

PERIODENS PARTNER

Som adept har du 20 procent rabatt på ullkläder från Trumpet Woolwear med koden “STAKSKJUT”.

Niklas Bergh, som är en av initiativtagarna till Trumpet, gör podcasten Lagom Kondition tillsammans med Erik.

Trumpet

Alla våra partners finns att läsa om här.