Anki Kihlström och Johan Ylläsjärvi är Vasamotionärerna 2017/2018 i Wickström Coaching

Efter många timmar framför datorn har vi nu valt ut de två vinnarna: Anki Kihlström och Johan Ylläsjärvi. Här i artikeln finns en kort intervju med båda. Stort tack alla ni som var med och tävlade och ursäkta det dröjde så för oss att presentera vinnarna. Det var inte lätt att välja två bidrag bland de 525.

Vasamotionären Anki Kihlström

Grattis! Du har blivit utvald till en av våra två Vasamotionärer säsongen 2018/2019. Hur känns det?
– Jättekul och spännande!

Varför sökte du till detta?
– Efter att ha haft ett riktigt bra skidår 2013 tappade jag till 2014 av olika anledningar då livet kom emellan. Har sedan försökt komma tillbaka och förbättrat mig lite år för år men skulle nu vilja ha hjälp för att ta träningen och förhoppningsvis resultaten en nivå ytterligare.

Vad blir din största utmaning i detta projekt?
– Att för första gången kombinera träningen inför Vasaloppsveckan med familjelivet, då vi fick en son i början av året.

Vad blir din målsättning i Vasaloppets vintervecka?
– Att komma topp 100 på Tjejvasan.

Hur är formen idag?
– Säsongen 2017/2018 blev ett mellanår för mig pga graviditet och förlossning, jag börjar nu vara tillbaka till mitt ”gamla” jag och ser fram emot att pressa mig och utvecklas ytterligare under denna säsong.

Vad ser du fram emot mest i detta projekt?
– Att få se utvecklingen jag kan åstadkomma med nytänk och nytt stöd i träningsupplägget.

BIOGRAFI

Yrke: Strategisk inköpare
Ålder: 32 år (33 år i oktober)
Familj: Man och en son född i januari 2018.
Bor: Bollnäs
Styrkor: Stakningen
Svagheter: Diagonalåkningen
Lyssnar gärna på: Träningspoddar
Gör på fritiden: Tränar, gärna i fjällmiljö. Umgås med familjen
Instagram: ankikihlstrom

Vasamotionären Anki Kihlström
Vasamotionären Anki Kihlström

Vasamotionären Johan Ylläsjärvi

Grattis! Du har blivit utvald till en av våra två Vasamotionärer säsongen 2018/2019. Hur känns det?
– Just nu när man låtit det sjunka in lite och försöka ta in det att just jag blivit uttagen, så känns det väldigt konstigt men ändå väldigt kul.

Varför sökte du till detta?
– Från början så skulle jag egentligen bara kolla vad det gällde, men sen väl inne på sidan för intresseanmälan så tänkte jag att varför inte skicka in och om det funkar. Och det gjorde ju tydligen! Sen så vore det ju kul att få testa på detta någon gång och visa att även jag kan klara det.

Vad blir din största utmaning i detta projekt?
– Den absolut största utmaningen i detta är väl att jag ej åkt skidor sen jag var 12 år, alltså 30 år sedan. Sedan har jag ju inte vikten med mig (103 kg) så det är en utmaning efter vägen att justera den samtidigt.

Vad blir din målsättning i Vasaloppets vintervecka?
– Att ta mig runt och förhoppningsvis ha kul.

Hur är formen idag?
– Rund, haha. Nej skämt åsido, jag har legat på latsidan sen Vätternrundan men nu drar vi igång igen!

Vad ser du fram emot mest i detta projekt?
– Att se hur jag som individ utvecklas från att inte åkt skidor på 30 år till att ta mig i mål i ett Vasalopp.

BIOGRAFI
Yrke: 
Snickare
Ålder:
 42
Familj: Fru och tre barn.
Bor: Vårgårda
Styrkor: Att jag gärna ger 100 procent inför något jag ger mig in på.
Svagheter: Att jag gärna faller tillbaka efter man klarat en större utmaning.
Lyssnar gärna på: Allt
Gör på fritiden: Umgås med familjen, med barn på diverse träningar och sen motionera själv. Löpträning och spinning i första hand.
Instagram: bandyjohan76

Vasamotionären Johan Ylläsjärvi
Vasamotionären Johan Ylläsjärvi

Kommentera gärna!