Hitta motivationen efter semestern

Sommar, semester, resor, middagar, släktträffar, glass, bad – och kanske inte så mycket träning? Här kommer fem tips på hur du hittar motivationen efter semestern.

För vissa har kanske semestern inneburit mer tid för träning. För andra har istället träningsvanorna runnit ut i den heta sanden. För dig som behöver en spark i baken kommer här några tips.

  • Hitta en grupp att träna med. Oavsett om det handlar om att gå med i Wickström Coaching, om klubbträningar, om att springa med en granne eller att träna med din partner så är det ofta bra för motivationen att träna i grupp. Det gör att du får en knuff i rätt riktning och det är alltid svårare att backa ur när du bestämt med andra.
  • Kör ett specifikt pass. Många nybörjare och motionärer inspireras av att läsa om specifika pass. Det kan handla om olika typer av intervaller med avseende på fart, längd och intensitet. Bläddra i en löpartidning eller scrolla i Instragram-flödet så hittar du snart ett roligt pass du kan köra! Eller varför inte bli adept i Wickström Coaching så har du träningsprogram att följa. Motivationen serverat på ett fat varje vecka hela året!
  • Anmäl dig till ett lopp. Att anmäla sig till ett lopp brukar vara ett säkert kort för att bli peppad till träning.
  • Njut av din favorit-pod. Kanske blir det lättare att snöra på sig skorna om du vet att du kommer att lyssna på en bra pod under löpturen?
  • Mät dina framsteg. Är formen i botten efter semestern? Bra, då har du förbättringspotential. Se till att testa dig genom att till exempel springa en viss sträcka så fort som möjligt eller i ett visst pulsintervall. Pröva igen några veckor senare och se om du gjort några framsteg. I coachingen har vi bland annat regelbundna tester på 5000 m stakmaskin.

Kommentera gärna!