Inski stakmaskin


Inski kommer i ett kompakt paket
Inski kommer i ett kompakt paket
Inski stakmaskin
Inski stakmaskin
Handtag och handrem
Handtag och handrem

Inski är en portabel stakmaskin du fäster i en dörrpost för att träna stakning på olika motstånd.

Inski XC Trainer är partner till Wickström Coaching och detta är ett betalt samarbete —

Jag har testat många stakmaskiner och vid första anblick så undrar jag ju hur bra en stakmaskin för 3 275 kr utan display kan vara. Efter inledande testar är jag helt klart positiv.

Det tog mig 25 minuter från att jag öppnade den lilla lådan till att jag drog de första staktagen. Det gick smidigt. Se uppsnabbad film på 24 s överst i inlägget. Har man tummen på andra ställen än mitt i handen som jag har går det nog på 15 min.

Prisvärd
USParna med Inski är priset och storleken. Med obegränsat med pengar och utrymme skulle jag rekommendera en konventionell stakmaskin med display framför en Inski. Motståndet är något ”skönare” när man drar på mer avancerade stakmaskiner, som också ofta har en display som gör att man har tider, distanser och farter att relatera till.

Men det är skillnad på 10 000-15 000 kr och 3 275 kr. Dessutom tar Inski minimalt med plats genom att den hängs upp på en dörrpost med ”normala mått”. Det går enkelt att ta med sig till exempelvis en sommarstuga.

Det lättaste motståndet är lättare än andra stakmaskiners lättaste och det tyngsta är tyngre än än andra stakmaskiners tyngsta.

Att kunna dra riktigt tungt är något jag uppskattar. Då simulerar man stakning i branta uppförsbackar, som t ex branta delen av startbacken i Vasaloppet. Det biter fint i magen.

Steglöst motstånd
Det magnetiska motståndet regleras genom att du att du skruvar en stark magnet upp och ner med en vingmutter. Steglöst. När jag körde ett intervallpass som 5 st 3 min med 1 min vila körde jag på ungefär mittenmotstånd.

De tre filmerna nedan visar i tur och ordning lättaste motståndet, medelmotstånd respektive tyngsta motståndet (texten fortsätter under de tre filmerna).

Något som jag inte riktigt gillade är att det är lite väl tungt precis i startögonblicket av staktaget. Det i kombination med min längd och att snörena var ganska långa gjorde att om jag började lite högre upp med staktaget, vilket jag vill, så blev det ett ryck efter några centimeter då magnetmotståndet slog till. Det syns eventuellt på filmen nedan.

Det hade kan man delvis kunnat lösa genom att korta ner snörena, vilket jag nog kan göra själv utan problem. Men jag tycker att tillverkaren borde haft de kortare från början. 187 cm är inte att vara superlång och det hade inte varit någon nackdel för kortare personer att staka med (texten fortsätter under de tre filmerna).

Sammanfattningen efter att ha testat maskinen ett antal pass är att jag gillar den. Jag tror det går att lösa avsaknaden av display genom att köra tidsbaserade intervaller. Och för alla som bor i lägenhet eller har en sommarstuga är det en fin grej. Men jag behöver testa mer för att verkligen kunna uttala mig. Jag ser fram emot att lägga in en hel del av högsta motstånd för ordentlig magträning.

Pufftexten nedan är från Inskis hemsida.

Inski XC Trainer Stakmaskin
3,275.00 kr

Inski XC Trainer är en prisvärd stakmaskin för hemmabruk som gör att du lätt kan komma igång inför längdskidsäsongen. Inski XC Trainer är det perfekta träningsredskapet för motionären eller entusiasten som vill träna stakning inomhus. Inski XC Trainer kräver varken mycket plats eller en fast installation, endast en dörrkarm behövs för att snabbt kunna vara igång med stakträning. Maskinen ger dig möjligheten att träna utan snö och med mindre tidsåtgång, så du kan komma igång med din träning inför Vasaloppet redan nu.

Inski XC Trainer är anpassad för en dörrkarm som är 61-81 cm bred och 12 cm-16 cm djup.


Lägsta motstånd
Lägsta motstånd
Högsta motstånd
Högsta motstånd

Kommentera gärna!