1RM – hur många reps på lägre vikt motsvarar ett maxlyft?

Om jag t ex vill lyfta 50 kg i bänkpress, hur många reps “bör” jag klara på 40 kg?

Och hur mycket skulle jag kunna maxa (alltså lyfta en gång, även kallat 1RM), om jag t ex kan lyfta 60 kg tio gånger?

Klicka här för en tabell som ger dig “svaren”. Det kanske inte stämmer exakt och definitivt inte på alla, men det kan oavsett vara ett roligt verktyg.

2 reaktioner till “1RM – hur många reps på lägre vikt motsvarar ett maxlyft?

  1. Oh yes!! Det är ju precis detta jag funderat på, om det fanns någon sådan formel (seriöst ja!) Kommer helt klart börja säga att jag tar 83 kg i marklyft istället för mina 67 på 7 reps 😀 (som jag ligger på eftersom jag tycker det är för stor skaderisk att maxa). Men egot är inte så stort att jag kommer börja kalla mig led 3-5-åkare 😉

    1. Haha, bra resonerat! Det är lite så jag tänker kring bänkpress. Hög risk att försöka slå sitt pers på 80 kg, så bättre att klara många lyft på 60 kg istället och låtsas som att man har tagit 82,5 kg i ett lyft 👌🏾 😄

Kommentera gärna!