Hur får man en karta i Strava till sin klocka (genom att exportera en GPX-fil)?

Ibland vill du kanske springa, cykla, staka eller skejta samma pass som någon på Strava har gjort.

Det kan exempelvis bero på att du befinner dig i en ny stad eller att du vill springa en bana inför ett lopp.

Gör då följande steg:

Export

  1. Gå in på personens pass på Strava på datorn (ej telefon/läsplatta).
  2. Se till att du är i vyn “Overview” och inte inne i något segment. Klicka sedan på ikonen som består av en nedladdningssymbol och texten “GPX” som sitter till höger om “Save route” långt upp till höger på kartan över segmentet. Filen kommer då till mappen Hämtningar/Downloads på datorn. Se film på detta här.
    ELLER
    Klicka på de tre punkterna till höger om pennan i vänsterspalten. Då kommer det upp en rullmeny. Välj “Export GPX”. Se film på detta här.

Import

Polar: Gå till Polar Flow > Klicka på stjärnan som till höger om ditt namn högt upp till höger > Klicka på “Importera rutt” > Klicka på “Bläddra” och leta upp din hämtade GPX-fil (eller dra filen till rutan) >Klicka på “Importera”.
Nu ska den finnas bland dina Rutter och kommer in i din klocka vid nästa synkronisering, så länge rutten är ikryssad (det är förvalt).

Garmin: Gå till Garmin Connect > Klicka på symbolen som är en moln med en pil uppåt > Klicka på “Importera data” > Klicka på “Bläddra” och leta upp din hämtade GPX-fil (eller dra filen till rutan) > Klicka på “Importera data”.
Nu ska den finnas bland dina Rutter och kommer in i din klocka vid nästa synkronisering.

När det är dags att köra rundan kan du sätta på guidning om din klocka har den funktionen.

Kommentera gärna!