Rekordår för Wickström Coaching – 150 adepter under 19/20

Den officiella Vasaloppscoachen Erik Wickström och Jojje Borssén som driver onlinetjänsten Wickström Coaching växte kraftigt senaste året och inleder 6 april sitt tredje år. Målet är att göra tjänsten ännu bättre och att hjälpa ännu fler nybörjare och motionärer mot något av loppen i Vasaloppets vintervecka. En av nyheterna för säsongen 2020/2021 är ett träningsprogram som är helt inriktat på de som stakar lopp utan fästvalla.

– Att träningsprogrammen funkar och folk blir bättre ser vi bevis på hela tiden. Många klättrar flera startled i Vasaloppet på bara ett år. Att våra adepter också tränar tillsammans, peppar varandra i vår interna Facebook-grupp, blir vänner på våra läger och träffas på seedningslopp är en fantastisk bonus som skapar en härlig gemenskap, säger Erik.

Nyheten med träningsprogram för stakning för kommande säsong tillkom efter en stor efterfrågan.

– Vi har allt från nybörjare till elitmotionärer. En av adepterna har gått från led 3 till elitledet med Wickström Coaching och den personen väljer i likhet med flera andra att åka loppen utan fästvalla. Nu vill vi hjälpa dem med ett upplägg redan från april för att komma så bra förberedda som möjligt för att staka ett helt Vasalopp. Det handlar inte om att staka varje rullskidpass och skidpass, utan det kräver ett mer genomtänkt upplägg än så.

Återkommande medlemmar får möjlighet att teckna guldmedlemskap. De flesta väljer att stanna kvar – ett gott betyg bara det – för att fortsatt uppleva bättre och roligare skidträning.

– Antalet adepter växer men också vårt innehåll som successivt blir bättre. På Wickstromcoaching.com finns nu hundratals filmer och artiklar och givetvis träningsprogrammen för olika målsättningar och grupper, säger producenten Jojje Borssén. 

Wickström Coaching startar en ny säsong 6 april 2020.

Kommentera gärna!